T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MANAVGAT - Manavgat Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi

Legends Projemiz Hakkında Genel Bilgiler

Legends Projemiz Hakkında Genel Bilgiler

 

                                        OKULUMUZUN LEGENDS PROJESİ NEDİR?

Legends.com projesi adı altında okulumuzun uygulayacağı bu program çok yararlı bir proje olmakla birlikte dört kültürü bir arada barındırdığından çok yönlü ve kapsamlıdır. Peki bu Legends.com projesi nedir?

Legends yani efsaneler projesi, dört ülkenin (Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya ve Yunanistan) kültürünü ve değerlerini tanıtmayı amaçlar. Efsaneler adını bildiğimiz gibi eskide yaşananlardan .com eklentisini de yeni jenerasyondan alır.

Projede hedeflenen, ülkemizin efsane ve destanlarını öğrenmek, bunları Türkçe ve İngilizce ifade edebilmek, diğer ülkelerin bizim efsanelerimizi öğrenmesini sağlamaktır. Ayrıca bizler de onların efsanelerini öğrenmiş olacağız.

 

LEGENDS PROJESİ BİZE NELER KATACAK?

Legends Projesi, toplamda 4 farklı ülkenin kültürünü bize tanıtan ve yabancı dilimizi geliştirmek üzerine kurulu olan çok kapsamlı bir eğitim projesidir. Ancak bunu diğer eğitim projelerinden ayıran şey ise bu progarım "Legends", yani "Efsaneler" üzerine kurulu olması.

Legends projesinin başlıca amacı isminden de anlaşıldığı üzere efsaneler aracılığıyla bize dil öğretmektir. Yani bu projeye katılmaya hak kazanan öğrenciler; normal bir dil kursunun dışında bir de ek olarak uluslararası bir 'podcast' uygulaması üzerinden, 'evrensel dil' olarak kabul edilen İngilizce dili aracılığıyla, diğer ülkelerin efsanelerini dinleyip öğrenerek ve kendi podcast kayıtlarını o uygulamada paylaşıp başka insanların da öğrenmesini sağlayarak dili geliştirmektir.

Peki, bu bize ne katacak? Bu projenin bize katacağı şey 'diğer ülkelerin efsanelerini öğrenmektir. Çünkü her ne kadar o ülkeler hakkında bilgiler öğrensek de çoğu kişi kendi ülkesi dışında bir ülkenin efsanesini bilmiyor. Bu efsaneleri uygulamadan dinledikten sonra, kayıt sahibi ile uygulama üzerinden mesajlaşarak hem diğer ülkeler hakkında bir şeyler öğrenmiş olur hem de dilimizi geliştirebiliriz.

Bu projenin üzerinde kurulu olduğu konu ve bize katmayı hedefledikleri sadece bunlarla sınırlı değildir. Eğer projenin bize katacağı diğer şeyleri merak ediyorsanız diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz. Ve eğer bu projeye katılabilmek için sınava girmiş ama kazanamamışsanız üzülmeyin. Bu ve bunun gibi pek çok yabancı dil üzerine kurulu eğitim projesi artık pek çok üniversitede var. Biraz daha çalışıp ilerleyen süreçte o projelerin sınavlarına katılabilir ve hatta katılmaya hak kazanabilirsiniz.

 

 

 

            


 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 06.05.2022 12:59 - Görüntülenme: 261
  Beğen | 2  kişi beğendi